> Vervolg 4/2018


De oude duiven afdeling en dus afdeling van mijn huidige favouriet Deep Purple 15/385 (nu met mechanische ventilatie) blijft in tact. Met dien verstande dat het aantal bakken wel terug gebracht wordt van 16 naar 12. Hierdoor meer vloeroppervlakte en minder duiven in deze afdeling. Daarnaast wordt het oude kweekhok volledig omgebouwd tot jongenhok. Voor dit hok een grote ren aangebracht, zodat lucht, licht en ruimte in overvloed voor de nieuwe 2018 lichting aanwezig zullen zijn.

Nieuws 4/2018


Alweer een hele tijd geleden dat ik een ieder op de hoogte gebracht heb van het reilen en zeilen in Zeewolde. Er is veel verandert maar belangrijk is eerst nog te vermelden dat onze 15/870 ‘dubbel Beens‘ op de afsluit klassieker vanuit Bergerac nog even liet zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Maw hij bezorgde ons nog een mooie 8e teletekst notering van 2200 duiven Vanaf komend seizoen zal hij het kweekhok komen versterken. Daarna zijn de jonge duiven nog via de najaarsvluchten in Soest nog een 3 tal keren mee geweest. Daarbij zelfs 1x met 2 nachten mand ivm het barre weer op zaterdag. Uiteindelijk een mooi koppel jongen over kunnen houden. Daarbij zijn de jongen uit de koppeling zn Pau (Pepping) x dtr Narbonne crack (Jan Schreurs) en jongen uit koppeling zn bonte Lena (Volkens) x Coulance en zusje vd 033 bij Jelle Jellema de absolute favorieten...... Verder in het najaar mijn hok laten verplaatsen, tevens een nieuwe kap/ lessenaarsdak erop geplaatst, waardoor de verluchting beter zal worden en tevens er meer zon in het hok kan komen. De eerste voortekenen zijn vooralsnog hoopvol. Deze aanpassing betekent eveneens dat de totale indeling van de hokken op de schop zal gaan. Dwz kwekers verhuizen naar ander hok.

Nieuws 5/2018


De eerste vluchten zitten er al weer op. Al met al niet geheel ontevreden. De jaarlingen (taarten duiven van 2017) komen eigenlijk boven verwachting en vallen als raketten uit de lucht Telkens als eerste vh hok en goed op Tijd tov de Vitesse toppers in mijn vereniging de Eendracht te Harderwijk. Met name de Jongen uit koppeling Tino (zoon Tim van Comb Baas Berg) x Lund (dtr Barry van Verweij de Haan) en dtr Malala (Kldtr van Marianne van Arjan Beens) doen het zeer belovend Het is nog maar naar Duffel maar toch! Alles op eieren en of op een jong van ca 12 dagen. Sommige koppels de eieren weg genomen om op een nieuw nest de as vluchten in te gaan. De aangepaste verluchting van het aangepaste hok is nog niet helemaal naar wens, maar toch zie een verbetering. De kwekers hebben hun 1e ronde bijna groot gebracht en zijn weer aan het drijven. Zelfs vanuit het reserve hok (waar overige jaarlingen zitten) komen de jaarlingen naar behoren af. Met name de twee jongen uit Coulance doen het zonder noemenswaardige ervaring boven verwachting. Deze week alles tegen wormen behandeld en as week de 1e DAP controle. Dan nog alles een geelkuur en klaar maken voor st Vincent en Pau Vanaf 20 mei start ik dan ook met de verplichte avondtraining Limoges wordt dit jaar niets. Gewoon te weinig kilometers als voorbereiding! Deze ploeg zullen de Agen ploeg gaan aanvullen Succes voor een ieder met de laatste loodjes, want de fondvluchten laten niet lang meer op zich wachten We staan allemaal weer op nul. ;)

> 07/2017 vervolg


Onze vale doffer 11/265 zagen we tussen nog wat rond fladderende jongen als een raket naar beneden komen. Kippenvel momentje!!! Om 21.40.45 zitten de gummi"'s in de klok. Het is sinds lange tijd dat er weer aan een ZLU vlucht wordt deelgenomen en dan direct mee te mogen doen tussen al dat fond geweld is een super gevoel. Resultaat, 1e in de Superfondclub een 31e in Fondunie 2000 en een 131e nat ZLU. Nog even nagenietend van een mooi duiven weekend met iets wat wisselend weer, maar toch!! Nu even alle koppels weer gereedbrengen voor de aanstaande vluchten want die zijn er de komende weken nog genoeg.

Nieuws 07/2017


Het weekend van 23-24 juni was zoals gezegd een druk duiven weekend. Helaas konden de duiven op vrijdag niet in Pau gelost worden en moest er zelfs uitgeweken worden naar Mont de Marsan. Dat betekende ca 50 km korter. De duiven vlucht (Afd 8) vanaf Periqueux werd echter wel gelost. Het had wederom een mooie S3 vlucht kunnen zijn daar Afd 7, 8 en 9 op het zelfde station stonden, maar helaas. Dus Afd 8: Gelost om 14.00 uur. Zaterdag om 07.35 u ging M de Marsan ook los en de Bourges gangers kregen om 08.30 uur de vrijheid met 624 km voor de boeg. Na druk speculeren Hoelaat de eerste zouden arriveren, was de algemene mening dat er voldoende in de nacht zouden doorvliegen. Onze eerste viel dan ook om 06.12 op de klep en liep direct binnen. Deze nestdoffer 15/385 met als bijnaam ' Deep Purple ' was in de week van inkorving ook meer actief als anders maar doordat we voor ervaring en eerder behaalde resultaten gingen, stond hij niet aangetekend op de lijst. Toch goed voor een 45e van 3920 duiven. Deze doffer afkomstig uit een rechtstreekse Arjan Beens x dtr Malala (zij is een rechtstreekse dtr van Marianne en zusje van Miss Gijsje) Bourges verliep enigszins zoals verwacht. De jaarlingen voor het eerst twee nachten mand en op een dagfondvlucht mee. Positieve was dat twee zusjes fit en goed naar huis kwamen. Beide afkomstig uit 13/151 (zn Pau) x 12/ 669 (Gene Meisje) Bij het uitslaan van de klokken werd al druk gespeculeerd over de aankomsttijden van Pau. De eerste waren al in Belgie gevallen en dus kon het niet lang meer duren Al snel viel er een bij De comb Baas vd Berg en belde mijn duiven vriend Jan Schreurs uit Nieuw Vennep dat hij eral 2 had.

Nieuws 12/2017


Al met al genoeg redenen om hoopvol uit te zien naar het aanstaande seizoen! Helaas het iets mindere nieuws !! De combinatie Talen - Haal zal na ruim 4 jaar ophouden te bestaan. Reden: duivenvriend Bert Talen gaat Zeewolde verlaten en zal met een beperkte selectie / toppers naar Luttelgeest (sector 4) verhuizen. Daar zal hij een voorzichtige doorstart maken. Bert bedankt voor de gezellige en mooie jaren!!! Daarom zal ik met ingang van seizoen 2018 weer onder Eric Haal / Zeewolde (0742/0940) gaan deelnemen aan diverse ZLU vluchten en enkele middaglossingen / marathon Noord vluchten. Verder druk bezig met het samenstellen van de kweekkoppels, het bepalen van de koppeldatum en het vastleggen van de diverse ent data bij dierenarts Nanne Wolf. Verdere medische controle zal ook dit jaar weer bij dierenarts Tony Oranje gedaan worden. Al met al in heb er zin in.....
Voor een ieder een gezond en sportief en succesvol 2018 toe gewenst.

Nieuws 2016

Terugblik en vooral stapje hogerop.
Het seizoen 2016 zit er helemaal op en hebben wij eens goed geëvalueerd!

Conclusie is dat er met een paar uitschieters, en enkele vluchten waar meer als 50% prijs gespeeld werd, we te wisselvallige resultaten hebben neergezet.

Natuurlijk zaten er een paar duiven bij die meer als goed hebben gepresteerd. Hierbij twee te noemen. Oa “Janneke “13/1965494. Deze duivin rechtstreeks afkomstig van jan Schreurs te Nieuw vennep speelde 2:2, waarvan oa een 6e teletekst vermelding op Periqueux in de Noordelijke Unie van 3043 dvn. Daarnaast de twee jarige doffer “Double Beens “14/ 1625870 die eveneens 2:2 speelde.

Na een aantal nieuwe investeringen te hebben gedaan, zijn we zeer tevreden over de zeer veel belovende groep jaarlingen. De groep is verdeelt in twee groepen welke deels op de 2e toer en deels tijdens de najaarsvluchten zijn opgeleerd. Voor deze najaarsvluchten is er voor gekozen om dit te doen via Soest. De duiven worden hier aangeleverd vanuit alle windstreken en hebben daarnaast de opgave om uiteindelijk helemaal alleen naar huis te komen daar we op een van de langste afstanden gelegen zijn.

Zoals al even gememoreerd hebben we voor ons kweekhok een aantal kinderen van bewezen toppers weten te bemachtigen (N. Volkens, J. Jellema, J. Schreurs en Verweij de Haan) en hebben we afscheid genomen aan onze trouwe Cas vd Graaff & zn duiven. De bedoeling is om toch meer nadruk te gaan leggen op de ZLU vluchten en daarnaast de jaarlingen voornamelijk op de dagfond vluchten te gaan voorbereiden op het grotere werk.

Nu eerst nog een aantal kleine wijzigingen aan beide hokken en dan langzaam gaan starten met de voorbereidingen van het seizoen 2017. Van alle duiven zal de mest nog worden gecontroleerd en daarnaast zullen alle duiven nog gekuurd en geent worden.

Rest ons een ieder goede en fijne feestdagen toe te wensen en een goede en voorspoedige start van het jaar en duiven seizoen 2017.

Nieuws 4/2017


De start van het seizoen 2017 krijgt nu eindelijk duidelijkere vormen. Op 19 maart heb ik alle kwekers en oude vliegduiven gekoppeld. De kwekers door mij bepaald en de vliegers met name op het aanstaande vluchtschema. D.w.z. gehele koppels gaan mee op een bepaalde vlucht. De jaarlingen zijn op dezelfde dag gescheiden zodat deze voorlopig nog even in het jongen hok kunnen vertoeven. Direct deze jaarlingen nog met het oude vertrouwde kwastje geënt tegen pokken. De koppeling ging dit jaar zo voorspoedig dat ik op maandag al de helft van de kweekbakken kon openen. Helaas bleef onze meest recente aanwinst (klzn Roman (= vdr Rena) , Romee en Jack Frazier ) totaal niet geïnteresseerd in zijn Jellema duivin. Daarom na 3 dagen besloten om hem een andere duivin te geven. Ditmaal de 11/433 van Jos Pepping welke moeder is van onze teletekst doffer. Doordat de koppels nu bekent zijn, heb ik mijn ploegenschema ook afgemaakt en ben van plan om dit jaar 3 of 4 ZLU vluchten mee te gaan doen. We hebben een aardige ploeg van 2013 zitten en deze hebben bewezen dat ze weten hoe de kortste weg naar Zeewolde te vinden is. Al met al; de plannen zijn er maar eerst maar zien hoe we door de aanloopperiode heen komen. Eenieder veel succes daarmee.

Nieuws 5/2017


De eerste oefenvluchten zijn met redelijke tevredenheid verlopen. Weliswaar telkens te laat t.o.v. de snelheidskanonnen maar toch als je rekening houdt met zoveel specialisten op deze afstand d.w.z. de jaarlingen, welke vorig jaar slechts 3 najaarsvluchten hadden afgewerkt, komen goed en op dezelfde dag terug. Vd 35 zijn er slechts 3 achter gebleven. Bij de oude slechts 1 weg, maar dan wel direct Janneke welke in haar voorafgaande overnachtvluchten nog niet had gemist d.w.z. miss teletekst is niet meer! V.w.b. de verdere voorbereiding nu zorgen dat ze nog voldoende kilometers kunnen maken voordat St Vincent / Pau en Periqueux op het programma staan. De kweek verloopt goed en nog ca. 1 week en de jongen kunnen eraf. Enkele koppels zitten al weer op eieren maar slechts tot de datum zodat ze daarna opnieuw op eieren moeten komen, waardoor ze de 1e overnacht op 10-14 dagen broeden zitten. Deze week alle duiven nog een wormac tablet opgestoken , waardoor ze alleen nog een laatste medische controle krijgen bij de dierenarts en dan ....... maar hopen dat de gezondheid van de vliegploeg goed genoeg is en de aanstaande forme dit Seizoen maar voor voldoende mooie momenten mag gaan zorgen. Verder: Twee weken geleden naar Genemuiden afgereisd om daar een zestal aanstaande toppers in ontvangst te nemen. Eerst een gezellige avond aan de keukentafel gehad met de nodige duivenpraat. Daarna naar het hok al waar Arjan een 6 tal hele mooie jongen voor me klaar had staan met alleen maar toppers als voorouders. Deze jongen hebben deze week al hun eerste rondjes om het huis en het hok gemaakt! Wat zeer zeker even een spannend moment was, maar ging allemaal goed Succes met de verdere voorbereiding en de aanstaande vluchten. Tot zover