Nieuws 6/2018


Deep Purple Als jong liep de 15/385 met drie nestmaten in het jongen hok. Om ze enigszins uit elkaar te houden kreeg hij een paars knijpringetje om en werd omgedoopt tot Deep Purple. Vorig jaar was hij ook al in zijn goede doen op Periqueux. Toen toen melde hij zich ‘s morgens om 06.12 op het hok. Ondanks dat hij gewond thuis kwam wist hij zich als 26e in de Super Fond Club van van 1550 duiven. Later pakte hij nog een mooie prijs op Narbonne. Zlu Dit jaar had hij meer haast, ondanks de zware omstandigheden wist hij me nog te verrassen. Op 14 dagen broeden was hij de mand in gegaan. Deze mooie en rustige zwarte doffer heeft voor 75% Beens bloed. Zijn vader komt uit twee toppers (12/709 x 12/701) welke nog in 2013 nog op het vlieghok in Genemuiden zaten en zijn moeder is een klein dochter van Marianne (zus van Miss Gijsje). Als alles volgens plan gaat mag hij zijn kunsten nogmaals op Bergerac laten zien. Dinsdag 11 duiven ingekorfd op DAX. Als 1 getekende een dochter van zoon Nirvana x Malala en als 2e getekende Pascal die vorig jaar nog als hoogte punt een 1e in de SFG speelde op Pau. De overige mogen vanuit Bourges laten zien of dat ze uit het goede hout gesneden zijn.


>> Lees hier meer oud nieuws.

Nieuws 7/2018

2 op 2
Met de vroege klassering op de sector vlucht vanuit Periqueux nog vers in het geheugen was het een sensatie op de sector 3 vlucht vanuit DAX wederom bij de beste 10 duiven op teletekst te eindigen! Na periqueux al weer snel met de avondtrainingen begonnen en daardoor het dagelijkse ritme dat bestaat uit het los laten om ca 09.30 uur, waarin ze kunnen doen en laten wat ze willen, gaan de spoetniks weer op half tegen 13.00 uur, zodat ze alleen nog naar binnen kunnen. s’avonds vanaf 21.00 uur moeten ze weet min 45 minuten tot 5 kwartier trainen met de vlag. Voor DAX had ik er uiteindelijk 10 uitgezocht waaronder Pascal 11/265 met zijn 1e op Pau 2017 in de SFG en de 16/000 (dtr zn Nirvana x Malala) als tweede getekende. Verder 3 jaarlingen en aangevuld met duiven uit 2016. Lossing op vrijdag om 13.30 uur met ca 27’C en wind uit Noordelijke richting. Al met al voldoende ingrediënten om een eerlijke maar zware vlucht te krijgen. Als de duiven van nantueill zouden moet vallen, valt er plotseling een blauwe doffer op de klep. Met enig ongeloof, denk ik eerst dat deze duif net 405 km heeft afgelegd, maar als het display DAX meldt, heeft de verbazing zeer snel plaats gemaakt voor blijdschap en vreugde. Wederom een 1e in het inkorfcentrum (ca 1,5 uur los op nr 2) en een vroege in de afdeling 8 en eveneens in Sector 3. Deze mooie blauwe doffer is afkomstig van Willem Jan Tielemans en heeft Beens en vd Berg bloed door de aderen stromen. Duif is dan ook omgedoopt tot Willem van Oranje. Wederom een hoogte punt in mijn duivenmelker bestaan!

Nieuws 8/2018

3 op 3 ongelofelijk
Door vakantie perikelen was ik helaas nog niet in de gelegenheid geweest om de laatste sensatie met een ieder te delen. In voorafgaande seizoenen had ik meestal op twee vluchten mooie uitslagen en de op de overige vluchten resultaten waar je redelijk tevreden over kon zijn... Maar wat er dit seizoen is gebeurd is voor mij nog steeds niet helemaal te bevatten. Tuurlijk zijn er heel wat uurtjes gaan zitten in de avondtrainingen en het lappen, maar toch!! Door een welbewuste keuze heb ik Limoges laten vallen. Voor St Vincent waren de duiven, na een medische check, niet in orde. Dus ook deze vlucht eveneens laten schieten en alles gericht op Periqueux. De zwarte doffer Deep Purple 15/385 had het ondanks de zware omstandigheden in zijn kop en zat smorgens al op de klep. Ondanks dat een top prestatie in de Sector van 7303 duiven. De volgende vlucht was DAX Ook hier wederom een plaatst bij de 1e 10 in de sector. Ditmaal was het de blauwe doffer Willem van Oranje 16/393. Deze kanjer wist de enorm hoge temp en tegenwind op zijn favoriete neststand succesvol te overbruggen. Als 3e vlucht stond Bergerac op het programma. Alle hoop was gevestigd op een 2e succes van Deep Purple. Gelukkig viel hij om even 11.00 uur op de klep en dus helaas geen herhaling van zijn krachtsexplosie van Periqueux. Maar, als een raket kwam Deentje 16/010 vanuit het Noorden aangevlogen. Resultaat een 3e teletekst vermelding op rij was een feit.

Deze dochter van Usain alias Fifty Two heeft haar naam te danken aan het feit dat ze verleden jaar werd opgevangen in Denemarken. Via duivendirect is ze weer thuis gebracht waarna ze nog op de najaarsvluchten de snelste weg naar huis heeft kunnen bij stellen. Leuk te vermelden is dat de Grt vader van Deep Purple en Fifty volle broers zijn en dat oa Corne van Oeveren meer als succesvol is uit klein kinderen van deze zelfde Fifty Two. Een andere constante factor blijkt de kras doffer 16/994, welke dit seizoen wederom 2 op 2 prijs vloog. Zijn vader komt nog rechtstreeks van Sam de Jong uit Heemskerk en zijn moeder uit een inteelt product van Verweij de Haan. Al met al een mooie afsluiter van het seizoen 2018! Nu nog wel bezig om een beperkte groep klaar te maken voor de najaarsklassieker Limoges. Maar dit is niet gemakkelijk, daar de spirit er na een zwaar seizoen een beetje uit is en de dek rui nu wel snel zijn intrede doet Vanaf 16 september ligt de focus op de jongen. Deze zullen evenals voorafgaande jaren wederom in Soest worden gekorfd. Voordeel is dat de duiven vanuit alle windstreken worden aangeboden, waardoor de jongen meer op eigenkracht en navigatie naar huis moeten komen.